HEX A.D.

Hex A.D. er et tungrockband fra Vestfold. Musikken er doomy, blytung og riffbasert, men bærer også tydelig preg av medlemmenes progressive preferanser. Bandets klassiske rockesound kan fort sende tankene i retning av 1970-tallet, uten at det oppleves som direkte retro. Hex A.D. jobber for tiden i studio med sin nye plate “Netherworld Triumphant” som slippes i oktober. Vi gleder oss til å få smakebiter fra denne allerede i september.

Vokalist Henrik Haugsnes Kaupang komponerer både tekst og melodier, og tar hovedansvaret i studio, hvor han spiller alt av instrumenter foruten tangenter. Orgel og mellotron håndteres av maestro Magnus Johansen, både live og i studio. På scenen legger bandet vekt på spontanitet og improvisasjon, og det er her det virkelig slår gnister. Magnus har i flere år fått tett oppfølging av selveste Jon Lord fra Deep Purple, og hvis det fins ett menneske som virkelig vet hva det vil si å “play on the edge” så må det være ham. Denne forkjærligheten for det spontane og intense deles også av bandets rytmeseksjon; bassist Are With Gogstad og trommis Mats Haugsnes Kaupang trives begge best når det er høyt, farlig og levende.

Flere av bandets medlemmer har i en årrekke turnert i Europa og Asia med artister som Blaze Bayley, Paul Di’Anno, Geoff Nicholls, Bernie Marsden, Ripper Owens og Rowan Robertson, kjent for sin tid i Dio. Sistnevnte har ved flere anledninger vært gjest med Hex A.D. live, og blir ikke bare å høre på bandets kommende album, men også på konserter i fremtiden.