LADY MOSCOW

Sirkusrockorkesteret Lady Moscow har begitt seg ut på noe som få andre band med vettet i behold tør nærme seg, nemlig å rocke villere enn ethvert hardtslående elektrisk rockeband, med kun akustiske instrumenter.

Lady Moscow kan beskrives som en god blanding av folk’n’roll og Balkan-boogie, men de flørter også skamløst med sjangre som folkemusikk, rock, jazz, tango og sirkus. Bandet har utmerket seg med sin utradisjonelle tilnærming til populærmusikken. Den dype vokalen minner om giganter som Tom Waits, Nick Cave og Leonard Cohen, og bandet har blitt beskrevet som Tom Waits’ og Gogol Bordello’s uekte barn, med førstnevntes innadvendte og sataniske eleganse, og sistnevntes selvutslettende humor og galskap.

Lady Moscow er kjent for sin enestående energi og bredbeinte sjangerdans, noe som gir seg utslag i svært energiske live opptredener som får både unge og gamle til å danse. Lady Moscow har de siste årene gledet tusenvis av musikkelskere og festivalbesøkende i Norge og utland. Bandet har gitt ut tre album som alle har fått gode anmeldelser. Deres karakteristiske musikk har funnet veien både til radio og TV, og i 2013 ble en av bandets låter plukket ut til å være med i NRKs produksjon “Nordlandsbanen – minutt for minutt”.