Hex A.D. er første band om bord på årets cruise

Hex A.D.hexad-web er et tungrockband fra Vestfold. Musikken er doomy, blytung og riffbasert, men bærer også tydelig preg av medlemmenes progressive preferanser. Bandets klassiske rockesound kan fort sende tankene i retning av 1970-tallet, uten at det oppleves som direkte retro. Hex A.D. jobber for tiden i studio med sin nye plate “Netherworld Triumphant” som slippes i oktober. Vi gleder oss til å få smakebiter fra denne allerede i september.

Vokalist Henrik Haugsnes Kaupang komponerer både tekst og melodier, og tar hovedansvaret i studio, hvor han spiller alt av instrumenter foruten tangenter. Orgel og mellotron håndteres av maestro Magnus Johansen, både live og i studio. På scenen legger bandet vekt på spontanitet og improvisasjon, og det er her det virkelig slår gnister. Magnus har i flere år fått tett oppfølging av selveste Jon Lord fra Deep Purple, og hvis det fins ett menneske som virkelig vet hva det vil si å “play on the edge” så må det være ham. Denne forkjærligheten for det spontane og intense deles også av bandets rytmeseksjon; bassist Are With Gogstad og trommis Mats Haugsnes Kaupang trives begge best når det er høyt, farlig og levende.

Flere av bandets medlemmer har i en årrekke turnert i Europa og Asia med artister som Blaze Bayley, Paul Di’Anno, Geoff Nicholls, Bernie Marsden, Ripper Owens og Rowan Robertson, kjent for sin tid i Dio. Sistnevnte har ved flere anledninger vært gjest med Hex A.D. live, og blir ikke bare å høre på bandets kommende album, men også på konserter i fremtiden.

Se videoer her